Choď na obsah Choď na menu

Orechové úliky

26. 11. 2010

Orechová hmota:

25 dkg pomletých orechov (časť orechov môžeme nahradiť mletými mandľami)
60 dkg práškového cukru
2 bielky
práškový cukor na obaľovanie

 

 Náplň: 

2 žĺtky, 1 vajce
20 dkg čokolády
1 PL hladkej múky
1 PL mlieka
100-150 gramov masla

 

Postup:

Z orechov, cukru a bielkov vypracujeme cesto, z ktorého robíme malé guličky, obalíme v cukre, vtlačíme do formičky na úlik, v strede spravíme hlbokú jamku na krém a vyklopíme. Necháme do druhého dňa uschnúť.

Krém pripravíme tak, že nad parou šľaháme žĺtky, vajce, pridáme roztopenú čokoládu a nakoniec mlieko s múkou. Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo. Ja pridávam aj trochu rumu alebo Amareta.. Týmto krémom plníme úliky, na spodok každého prilepíme okrúhlu piškótu a spodok namáčame v čokoláde..

 

uliky.jpg