Choď na obsah Choď na menu

Mini venčeky z odpaľovaného cesta

14. 5. 2011

Cesto:

2dl mlieka

1dl oleja

štipka soli

15 dkg hladkej múky

4 vajíčka

 

Plnka:

4dl mlieka

15dkg kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

2 žĺtky

6dkg Maizeny alebo Zlatého klasu

10-15 dkg masla

rum podľa chuti

Postup:

Dáme variť mlieko, olej a soľ. Keď vrie, vsypeme múku a miešame do hustej kaše.. Odstavíme a po jednom zašľaháme 4 vajíčka. Ešte teplé dáme do vrecúška na zdobenie, použijeme väčšiu hviezdicovú špičku a striekame úhľadné minikolieska na plech vyložený papierom na pečenie. Pokropíme vodou a pečieme pri teplote cca 160-180 stupňov (záleží od rúry..mne napríklad stačí pri 160 stupňoch) Upečené rozkrojíme, naplníme krémom a vrch posypeme práškovým cukrom.

Dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, vo zvyšnom mlieku si rozšľaháme žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do mierne teplého (vlažného) pudingu zašľaháme po kúskoch maslo a pridáme rum podľa chuti.

Z tejto dávky vyjde cca 36-40 ks

venceky.jpg