Choď na obsah Choď na menu

Linecké pečivo

19. 4. 2010

Linecké pečivo

 

 

19 dkg margarínu alebo masla

 28 dkg hladkej múky

 7 dkg práškového cukru

 1 žĺtok

 trochu vanilkového cukru

 

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3 milimetre a formičkou vykrajujeme rôzne vzory, hviezdy, srdiečka.. Poukladáme na plech a upečené zliepame džemom, alebo marmeládou, pričom na vrchnej časti môžeme pred pečením vykrojiť koliesko, alebo malé srdiečko, už podľa fantázie. Vrch môžeme poprášiť cukrom. Ďalšou variantou sú linecké koláčiky naplnené nutelou a vrch poliaty čokoládou.

 

linecke.jpg