Choď na obsah Choď na menu
 


Kinder mliečny rez (bez múky)

kinder-rez.jpg

Kinder mliečny rez


Cesto:
5 vajec
100 g kryštálového alebo trstinového cukru
50 g kakaa

Plnka:
1 šľahačka 33% (250 ml)
1 jemný tvaroh (250 g)
2 vanilkové cukre
štipku postrúhanej citrónovej kôry

Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh (môžeme pridať štipku soli), žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech potrieme tukom, položíme naň papier na pečenie, rozotrieme cesto a upečieme pri 180-190 stupňoch asi 10-13 minút. Necháme vychladnúť, papier opatrne stiahneme, prekrojíme na polovicu, na jednu časť natrieme krém a priložíme druhou časťou. Jemne pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Vymiešame tvaroh s trochou postrúhanej citrónovej kôry a vanilkovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku.

kinder-rez.jpg