Choď na obsah Choď na menu

Chocolate Crinkles

22. 12. 2014

Chocolate Crinkles

Úžasné čokoládové koláčiky.. Zvrchu chrumkavé a vo vnútri mäkké..

 

225 g kvalitnej čokolády (70-80%) skúšala som aj 52% a boli mňam

60 g masla

50 g kryštálového alebo trstinového cukru

2 vajíčka

225 g hladkej múky

štipka soli

1 malá lyžička kypriaceho prášku

vanilková esencia (nemusí byť)

Na obaľovanie práškový a kryštálový cukor

 

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.. Vajíčka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny, zašľaháme vlažnú čokoládu s maslom a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovú esenciu.. Cesto dáme do chladničky stuhnúť na cca 3 hodiny. Robíme malé guľôčky, trošku menšie ako vlašský orech. Každú obalíme najskôr v kryštálovom cukre, potom v práškovom, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút pri teplote 170 stupňov.

Z tejto dávky mi vyšlo presne 90 kúskov výborných čokoládových koláčikov.

chocolate-crinkles.jpg