Choď na obsah Choď na menu

Anjelské oči

20. 12. 2013

Anjelské oči

 

520 g hladkej múky špeciál

250 g Hery

160 g práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

štipka soli

5 žĺtkov

postrúhaná kôra z jedného pomaranča (poriadne umyť pred strúhaním)

navrch džem, najlepšie malinový, ríbezlový

 

Postup:

Všetky prísady spracujeme do cesta, zabalíme do sáčku a odložíme na hodinku do chladničky. Z odležaného cesta formujeme v rukách guličky o veľkosti menšieho orecha a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Každú guličku dlaňou trochu roztlačíme a v strede urobíme jamku pomocou nejakej hrubšej rúčky z varešky. Do cukrárskeho (alebo mikroténového) vrecúška dáme džem, odstrihneme rožtek a naplníme jamky doplna. Upečieme v predhriatej rúre pri 150-160 stupňoch cca 15 minút. Ešte horúce ich poprášime cukrom a po vychladení uskladníme v dóze alebo plechovej škatuli.

anjelske-oci.jpg