Choď na obsah Choď na menu

Spľasol mi korpus - prečo?

31. 8. 2012

Ak vám korpus po vytiahnutí z rúry spľasne, môže byť buď prešľahaný sneh, alebo sa príliš rýchlo piekol.. Takže sneh treba šľahať len do zhustnutia, doňho zašľahať žĺtky, vmiešať opatrne múku a dať piecť. Ak pečiete vo forme, treba ju vymastiť a vysypať múkou.  Ak v ráfiku, nič sa nevymasťuje, boky sa obrežú a zo spodu sa stiahne papier na pečenie. Teplota v rúre by nemala byť vysoká, stačí tak 150-160 stupňov a piecť cca 45-60 minút, možno aj dlhšie, podľa potreby a veľkosti formy.. Treba piecť pomalšie a dlhšie.

 

Pozn.: Táto informácia sa týka receptu na korpus, ktorý mám uvedený v hornom menu v rubrike "Obľúbené recepty.."

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.