Choď na obsah Choď na menu

Prečo sa mi topí a rosí poťahovka?

Správny podkladový krém pod poťah je základ.. Má byť viac maslový, ako pudingový + piškótové omrviny. Korpusy by nemali byť príliš mokré, hlavne nie pri krajoch. Naplnenú a potretú tortu treba nechať stuhnúť a až potom potiahnuť hmotou. Hmotu je potrebné vaľkať na hrúbku cca 4-5mm. Príliš tenká poťahovka má vyšší sklon k topeniu, hlavne, keď je teplo. Ďalšia vec je vlhkosť v chladničke.. Ak sa vám tam veľmi zráža voda, je dobré dať na zadnú stenu chladničky polystyrén, alebo aspoň hrubší kartón. Veľkú úlohu zohrá aj počasie.. keď je vonku teplo a vytiahnete z chladničky studenú tortu, je normálne, že sa povrch orosí.. Netreba to zotierať, ani chytať, lebo ostanú fľaky. Časom sa to samo uschne.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Potahovaný dort s ostrýma hranama.

(Jitka, 21. 5. 2017 18:39)

Prosím chci se Vás zeptat na recept krému, kterým máte obmazaný dort ve videu na potahovaný dort s ostrýma hranama, že ho máte tak tuhy,že ho ještě hladíte rukama mamočenýma v teplé vodě-to proč se ještě dělá.Děkuji za odpověď.

omrvinky a okrajky z piškótového cesta

(ZOE, 11. 7. 2014 17:54)

Všetko, čo po "vyrobení" torty nepotrebujem ( aj zvyšný lekvár, plnky, čokoládu ,...), dám do misy, premiesim a dolejem rumom, vaječným likérom alebo kávou, aby som dostala hmotu vhodnú na tvarovanie guliek, ktoré potom obalím v kokosovej múčke.Vznikne tým ďalší koláčik.Ak je hmota príliš mokrá, dám tam rozdrvené detské piškóty. Každý ich má rád.

piskotove omrvinky

(Zuzana, 24. 4. 2013 22:30)

Dobry vecer, rada by som sa spytala, ako pouzit tieto omrvinky? Ked mam tortu natretu kremom tak navrch alebo vmiesat do kremu?
Dakujem a prajem pekny vecer:-)

Re: piskotove omrvinky

(Lorna, 25. 4. 2013 0:06)

Dobrý večer,
omrviny treba zašľahať do krému, ale poriadne, aby bol krém hladký, nie hrboľatý..:-)