Choď na obsah Choď na menu

Ako mám vystužiť poschodovú tortu?

31. 8. 2012

Poschodové torty sa vystužujú, aby sa vrchné poschodia neprepadli do tých spodných. Pod každé poschodie si pripravíme podložku z kartónu, ktorú obalíme potravinovou fóliou. Podložka by mala  byť o málinko menšia, alebo rovnaká, ako tortička, ktorú chcete na ňu položiť, aby spod nej netrčala. Pre istotu podložku potrite trochou krému, aby tam tortička lepšie držala a nezošmykla sa. Krémom treba potrieť aj boky torty až po podložku a nechať stuhnúť. Takto prichystanú tortu na podložke potiahnite hmotou a podložku nebude vôbec vidieť..Pri skladaní torty treba do každého poschodia (okrem najvrchnejšieho) napichať výstuž. Použiť môžte drevené paličky, alebo ja najčastejšie používam hrubšie slamky na nápoje, do ktorých ešte napchám drevené špajdle. Slamky si skráťte presne po vrch torty. Potrite troškou krému, alebo roztopenými marshmallow cukríkmi a položte ďalšie poschodie torty. Pri vyšších tortách je vhodné dať ešte jednu výstuž durchom cez celú výšku torty, aby sa pri prevoze jednotlivé poschodia nezosunuli. Vtedy je potrebné si do kartónových podložiek spraviť vopred stredom dieru.

Pre lepšiu predstavu prikladám link na dve videá, jedno je moje, druhé nejaké zahraničné, kde je to podrobnejšie znázornené, treba si však skopírovať adresu do prehliadača. (nedalo sa mi sem vložiť)

http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=fvsr

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.