Choď na obsah Choď na menu

Želatínová pasta

10. 6. 2011

Túto hmotu nemám odskúšanú, nejako som sa k tomu nedostala. Ale je vraj ideálna na poťahovanie tort..

 

Potrebujeme:

15g práškovej želatíny

45 ml vody

45 ml tekutej glukózy

15 ml glycerínu

750g jemného práškového cukru (Považský cukor)

mandľová, alebo iná aróma

 

Postup:

Polovicu vody priviesť do varu a odstaviť z ohňa. Do druhej polovičky vody pridať želatínu a priliať do horúcej vody a miešať do rozpustenia. Potom pridať glukózu a glycerín a miešať to, aby sa to prehrialo. Pomocou varešky vmiešavať cukor do želatínovej zmesi až do chvíle, kedy sa začne robiť guľa a potom preložiť na pocukrovanú dosku a hniesť do hladkej, jemnej a bielej pasty bez trhlín. Skladovať zabalene v plastickej fólii.

  Želatínová pasta je vhodná len na poťahovanie tort, na ozdoby a kvety treba použiť inú, napr. MMF, alebo nepravý marcipán.

 

Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

potahovka

(emilia, 19. 8. 2014 13:37)

Dobry den mozete tu napisat presny recept kolko coho treba dat ked pisete ze staci med a glicerin netreba.Dakujem

Re: potahovka

(Lorna, 19. 8. 2014 15:06)

Dobrý deň,
ja som to nepísala, nikdy som nerobila túto poťahovku.. robím len s MMF.

poťahovka

(Milka, 5. 12. 2013 22:39)

Dobrý deň Pani Lorna.Túto hmotu som vyskúšala prvýkrát a je super.Doteraz som robila iba s MMF ale odteraz už len túto.A miesto glukozy,stačí med a glycerin vôbec tam netreba dať.Hmota je pevná,elastická,vôbec sa nelepí.A ešte Vás chcem pochváliť za krásne tortičky :)