Choď na obsah Choď na menu

Kvásková pizza ako z pizzérie

13. 3. 2018

Keď som ešte nekváskovala, robila som pizzu so štipkou droždia podľa receptu, ktorý mi dal kamarát z pizzérie. Odkedy kváskujem, prerobila som recept na kváskový, ktorý je zdravší.
Štartér - 1 PL kvásku + 70g voda + 70g špaldová hladká (prípadne špaldová pizzová) múka
Nechať vykvasiť cca 9 hodín.
Potom pridať -  250g voda, 25 ml olivového oleja, 500g špaldovej hladkej alebo špaldovej pizzovej múky a 11g soli.

Vymiesiť nelepivé tuhšie cesto, rozdeliť na 4 rovnaké časti, každú ešte premiesiť, poprekladať na doske, vytvarovať do bochníčka, zabaliť do fólie a nechať pri izbovej teplote vykysnúť cca 4 hodiny. Alebo zabalené odložiť do chladničky, na druhý deň je ešte lepšie, dokonca som ho mala do tretieho dňa v chladničke a pizza z neho bola neskutočná.. Potom už klasicky vyťahať do okrúhleho tvaru s okrajmi, poukladať všeličo. Ja som dala paradajkový základ z domácich paradajok, syr, šunku, slaninku, šampiňóny, pór.. Piecť na vyhriatej liatinovej platni (plechu) na najvyššiu teplotu 250 st. cca 7-9 minút.

kvaskova-pizza.jpg