Choď na obsah Choď na menu
 


Chlebík bez štartéra

chlebik-s-minimom-rozkvasu1.jpg

Ak nestihnete spraviť štartér, čo sa stáva aj mne, skvelý je tento chlebík. Je s mladým kváskom, ktorý bol cca 3-4 hodiny po nakŕmení.


100g ražného mladého kvásku
310g pivo/voda na polovicu
280g špaldová polohrubá múka
120g špaldová hladká múka
40-50g špaldová celozrnná hladká múka
80g uvarený postrúhaný zemiak
1-1,5 čl soli
štipka koriandru
Všetko okrem soli a koriandru zmiešame, necháme 30-40 minút autolyzovať. Potom pridáme soľ a koriander, vymiesime pružné cesto. Môžme pridať rascu alebo ľanové semiačka.. Prikryjeme, necháme kvasiť cca 2 hodiny. Počas tej doby 3x poprekladáme. Vykvasené na jemne navlhčenej doske poprekladáme, stočíme do ošatky, prikryjeme a necháme vykysnúť cca 1,5 hodiny.  Pečieme na vyhriatej platni na 250 st. 10 - 15 minút, potom na 190-200 st. 20-25 minút. Chladne na mriežke. Kôrka je chrumkavá a vnútro jemné a vláčne

 

chlebik-s-minimom-rozkvasu2.jpg

chlebik-s-minimom-rozkvasu1.jpg