Choď na obsah Choď na menu

Fotopostup mašľa..

18. 3. 2010
  Mašľa z mliečneho - nepravého marcipánu..

 

 

Postup:

Vypracovaný marcipán rozvaľkáme na doske posypanej Solamylom a nakrájame na pásy široké 1,5 - 2 cm a dlhé podľa veľkosti mašle, približne 15 - 20 cm. Jednotlivé pásy skladáme tak, aby nám z jedného pásu vyšli dve slučky a zlepíme bielkom. Takto zložené pásy ukladáme do tvaru ružice a každú slučku vystužíme natrhanou papierovou utierkou. V každej vrstve by mali byť pásy o niečo kratšie, aby sa ružice postupne zužovala do požadovaného tvaru. Vystužené necháme do ďalšieho dňa, kým mašľa nestvrdne, potom môžeme utierky vybrať.. Hotovú mašľu stačí poprášiť nejakou perleťovou farbou, prípadne farebne dotieňovať..

Prajem veľa trpezlivosti

 

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

bielok alebo voda

(Anna, 18. 2. 2014 20:31)

A nemoze sa to, prosim vas, lepiť len vodou? ak mám klasický marcipán? nebude to držať?? dakujem

bielok

(kika, 25. 8. 2012 20:52)

dobrý deň, chcela by som sa opýtať akým bielkom sa to lepí

Re: bielok

(Lorna, 25. 8. 2012 23:19)

Dobrý deň,
obyčajný vaječný bielok..

Re: Re: bielok

(kika, 26. 8. 2012 19:38)

len vyšlahať bielok a lepiť ?

Re: Re: Re: bielok

(Lorna, 26. 8. 2012 21:23)

Nie vyšľahaný, len čistý bielok, ako ho vyberiete z vajíčka..:-)

Re: Re: Re: Re: bielok

(kika, 27. 8. 2012 20:08)

dobre Ďakujem vám za radu :)

UUUUUUZASNE

(KLAUDIA, 20. 11. 2011 18:11)

STE FANTASTICKY KREATIVNA,VDAKA ZA UZASNE NAVODY.

mašľa

(Majka , 30. 6. 2011 12:34)

ale ste šikvná :D, nech sa vám darí aj naďalej